پوست چرب و آکنه :
بر روی پوست غدد سباسه یا همان غدد چربی وجود دارند که نقش آن ها تولید چربی های ضروری به جهت حفظ رطوبت و محافظت پوست از بروز خشکی می باشد. زمانیکه میزان ترشحات غدد چربی در تعادل باشد پوست، ظاهری نرمال خواهد داشت اما در صورتیکه میزان ترشحات خیلی زیاد باشد، پوست ظاهری براق و چرب به خود می گیرد.
از جمله اختلالات ناشی از ترشح زیاد غدد چربی، بسته شدن منافذ پوست و بدنبال آن بروز آکنه می باشد.
عوامل مختلفی در بروز پوست چرب وجود دارد که از جمله آن ها استرس، رطوبت محیط، عامل ژنتیک و اختلالات هورمونی می باشد. به منظور کاهش ترشحات چربی مواردی که در زیر به آن ها اشاره می کنیم حائز اهمیت هستند.
رعایت مراقب های مخصوص پوست چرب به شما کمک می کند که پوست شما ظاهری مات و بدون آکنه و لک های ناشی از آن داشته باشد.
آکنه
عارضه پوستی است که محل خروج فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده سطح پوست بسته می شوند. این حالت به بروز جوش های سرسفید، سرسیاه و یا دمل های چرکی می انجامد. آکنه در بین نوجوانان و جوانان بسیار شایع است گرچه ممکن است در همه سنین این اتفاق بیفتد. با توجه به شدت آکنه می تواند باعث اختلالات روانی و جای زخم (اسکار) بر روی پوست گردد. شروع سریع درمان آکنه ریسک بروز چنین مشکلاتی را کاهش می دهد.
عوامل بروز آکنه
بروز آکنه معمولا در نواحی که فولیکول مو به غدد چربی متصل هستند اتفاق می افتد. این نقاط شامل صورت، قفسه سینه، قسمت های فوقانی پشت بدن و شانه های دست می شوند.
برخی عوامل در تشدید و تحریک بروز آکنه نیز نقش دارند که شامل موارد زیر می باشد.